Blog over private tutoring

Het kiezen van een rijschool

by Marie Daniels

Waar dien je op te letten bij het kiezen van een rijschool?

Als je je rijbewijs haalt, dan geef je jezelf een grote mate van vrijheid. Je bent niet meer afhankelijk van familie of vrienden om je weg te brengen. Je kunt het openbaar vervoer laten voor wat het is en je hoeft niet langer door weer en wind op de fiets naar de plaats van bestemming. Er zijn veel rijscholen in Nederland. De aanpak en de kwaliteit van de diverse rijscholen kunnen nogal van elkaar verschillen. Het nemen van rijles is duur, dus je wilt er wel zeker van zijn dat je bij een autorijschool gaat lessen, die aansluit bij jouw wensen. Daarom schrijf ik in dit artikel waar je op kunt letten bij het kiezen van een rijschool, zodat je de kans vergroot op een kwalitatief goede school en een manier van lesgeven die bij je past.


De kwaliteit van een rijschool

Je wilt je er waarschijnlijk van verzekeren dat de rijschool die je kiest van goede kwaliteit is. Er zijn verschillende manieren om de kwaliteit van een autorijschool te toetsen. Ten eerste kun je onderzoeken of de autorijschool die je in gedachten hebt in het bezit is van een kwaliteitslabel van de BOVAG. BOVAG staat voor BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders. Wanneer een rijschool in het bezit is van dit kwaliteitslabel, dan kun je ervan uitgaan dat er goede lesauto's worden gebruikt en dat de instructeurs deskundig zijn. Ook hoef je je geen zorgen te maken over dubieuze overeenkomsten en afspraken die niet worden nageleefd. Je kunt op het internet de slagingspercentages van bijna elke rijschool in Nederland terugvinden. Het zegt wel het een en ander over een autorijschool als het slagingspercentage hoog of juist heel laag is.


Welke aanpak van een rijschool past bij jou?

Naast goede kwaliteit rijlessen wil je uiteraard ook een lesmethode die bij jouw persoon aansluit. Ben je angstig in het verkeer? Dan is het verstandig om te onderzoeken of een rijschool personeel in dienst heeft dat gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met rijangst. Je kunt dan in je eigen tempo en op een rustige manier vertrouwd raken met autorijden. Wil je juist snel je rijbewijs halen? Dan kun je informeren of er spoedcursussen worden aangeboden. Als je ploegendiensten werkt of een onregelmatig dienstrooster hebt, kijk dan ook of de rijschool flexibele lestijden aanbiedt. Als je mensen in je omgeving hebt die onlangs hun rijbewijs hebben gehaald, dan zou je kunnen vragen waar zij hebben gelest. Wat beviel ze aan deze autorijschool? Waren er zaken die ze niet positief vonden? Wanneer je de bovengenoemde zaken meeneemt in jouw overweging, dan vind je ongetwijfeld een geschikte rijschool.

Kijk op Autorijschool VOC/Verkeersschool Van Oyen voor rijlessen in Mierlo.

 

Delen